Temperature zraka padaju, počeo je padati i snijeg, a vi, dragi mladenci, polako najavljujete datum vašeg vjenčanja. Evo nekoliko naših savjeta kako zimsko vjenčanje učiniti savršenim i gotovo nevjerojatnim.

Nemojte se bojati eksperimentirati s odabirom boja: za vaše zimsko vjenčanje ne morate se usredotočiti na paletu boja koja karakterizira zimsko vrijeme, kao što su bijele i različite nijanse crvene. Zašto se ne biste odlučili za jarke svijetle boje poput narančaste, zelene ili ananas žute te stvorili pravi tropski užitak? Zvuči proturječno, ali korištenjem netipičnih boja možete stvoriti nadasve zabavnu i nezaboravnu atmosferu. Osim toga, pretjeranim korištenjem boja karakterističnih za zimu (Božić) možete stvoriti suprotni efekt te naglasiti proslavu božićnih blagdana, a ne vašeg vjenčanja.

Tko kaže da haljine djeveruša moraju biti izrađene od materijala koji je karakterističan za određeno godišnje doba u kojem ste zakazali termin za vjenčanje? U potpunosti je u redu odabrati bilo koje haljine koje se sviđaju vama i vašim djeverušama; bitno je samo da se uklapaju u vaš stil vjenčanja.

Crvene ruže, ljiljani i amarilis iznimno je popularno cvijeće za zimsko vjenčanje. No, ako izađete izvan okvira vremena, naići ćete na različite mogućnosti kojima se možete pozabaviti. Uzmite u obzir tzv. punije cvjetove poput bijelih hortenzija ili žabnjaka. Ukrasite vaš buket svjetlucavom sjajnom vrpcom ili dodajte par „kristalića“.

Svadbena torta ukrašena crvenom ili zelenom vrpcom te prekrivena laticama ruža može zaista biti prekrasna. No, raspitajte se o kreativnijem načinu stvaranja i prenošenja zimskog ugođaja. Ono što je aktualno odnosi se na bijele kremaste torte u vintage stilu, na kojima se svjetluca prah srebrno-sive boje. Osim toga, „kapljice“ kristala na jednoj strani kolača idealne su za zimsko vrijeme.

Ako se vi i vaš odabranik dvoumite između kasnog proljetnog ili zimskog vjenčanja, zasigurno još niste u potpunosti uvidjeli sve prednosti koje donosi zimsko vjenčanje.

Nema vlažnosti zraka: vjerojatno najvažnija prednost zimskih vjenčanja je nedostatak vlažnosti zraka. Nema neželjenih problema sa šminkom i ne morate se bojati „raspadanja“ frizure.

Nema nesnosnih vrućina: nekim ljudima ne odgovaraju ljetne vrućine. To ih čini nervoznima do te mjere da požele iskočiti iz vlastite kože. Ako vi ili vaša bolja polovica također imate sličnih problema, onda je za vas idealno zimsko vjenčanje.

Zimsko vjenčanje može biti iznimno romantično. Snijeg, lampice i ostali božićni ukrasi zasigurno pridonose toplijoj i intimnijoj atmosferi. Osim toga, zimska vjenčanja pružaju vam puno različitih mogućnosti za stvaranje prekrasnih vjenčanih fotografija.

Jeftinija putovanja i troškovi smještaja: putovanja i hotelski smještaj u proljetnim i ljetnim mjesecima može biti prilično skup. Stoga, zimska vjenčanja omogućuju mladencima da iskoriste niske cijene smještaja izvan sezone, ako se proslava vjenčanja održava izvan mjesta u kojem žive.

Manje stresa: proslave vjenčanja tijekom zime uglavnom se održavaju u zatvorenim prostorima, zbog očitih vremenskih (ne)prilika. Drugačije je tijekom organiziranja i planiranja vjenčanja u proljetnim ili ljetnim mjesecima. Kiša, vjetar pa čak i nevrijeme nisu nemogući, već naprotiv, riječ je o čestim vremenskim nepogodama za to doba. Zato, ako se odlučite za vjenčanje u zimskim mjesecima, ne morate uopće razmišljati o takvim stvarima, jer je proslava zakazana za unutarnji zatvoreni prostor.

Objavi odgovor