Na tržištu postoje različite vrste vjenčanica; duge, kratke, čipkaste, A-kroja, vjenčanice za bal i sl. U nastavku teksta detaljnije ćemo vas upoznati sa svim vrstama, kako biste, drage mladenke, znale odabrati onu koja će vam stajati kao salivena.

Kratka vjenčanica

Ovisno o mjestu održavanja vjenčanja, o godišnjem dobu, o vrsti/tematici vjenčanja te, naravno, o vašem osobnom interesu, možda ćete se odlučiti za kratke vjenčanice. Sasvim je razumljivo da tradicionalne vjenčanice koje dosežu do poda nekad nisu najbolji odabir. Ako ste i vi zainteresirane za kratke vjenčanice, razmotrite duljine kratkih vjenčanica koje ćemo opisati u nastavku koji slijedi.
Mini vjenčanica: poput mini suknje, duljina mini vjenčanice je preko područja kukova. Ova duljina vjenčanica može biti prikladna ako imate savršene noge i, naravno, ako se udajete u Las Vegasu ili na plaži na Bahamima.
Vjenčanica do iznad koljena: duljina vjenčanica idealna za tzv. elegantni outfit, koju biste mogli uzeti u obzir ako je riječ o ljetnom vjenčanju.
Vjenčanica do ispod koljena: dužina vjenčanice daje dozu elegantnosti i seksepilnosti. Osim toga, jednostavnost i fleksibilnost pokreta su zajamčeni, za razliku od kratke uske haljine koja se vrlo lako može zadizati.

Dugačka vjenčanica

Dugačke vjenčanice odlike su tradicionalnih svadbenih haljina. Osim toga, duge vjenčanice idealne su za prekrivanje donjeg dijela tijela, kao i za naglašavanje poprsja ili leđa. S obzirom na to da postoje različite vrste dugačkih vjenčanica, zasigurno ćete naći onu koja će savršeno odgovarati vašem tijelu i oblinama.

Dugačke vjenčanice dijelimo na:
– Vjenčanice u obliku sirene
– Vjenčanice A- kroja
– Vjenčanice u carskom stilu
– Uske ravne vjenčanice
– Vjenčanice za bal

Vjenčanica u obliku sirene

Vjenčanica u obliku sirene uska je i dugačka haljina koja prati konture vašeg tijela od poprsja do koljena, odakle se širi u obliku sirene. Radi se o vrlo seksi vjenčanici koja ističe sve obline ženskog tijela. Ako na svom vjenčanju želite zablistati u ovakvoj vjenčanici, morate biti sigurni u to da ćete se u njoj cijelu večer, i naravno noć, osjećati udobno.

Vjenčanica u obliku A – kroja

Ovakva vjenčanica karakteristična je po tome što se već od linije poprsja širi u obliku slova A, odakle potječe i njezin naziv. Od vrata pa preko grudi haljina prati jednostavnu neprekinutu liniju. Zbog svog klasičnog i jednostavnog stila, vjenčanica u obliku A – kroja prikladna je za svaku prigodu; od vjenčanja u dvorištu do tradicionalne crkvene svečanosti.
Dugačke linije ovakve vjenčanice mogu stvoriti iluziju visine, stoga su idealne za niže mladenke. Osim toga, širenje vjenčanice u obliku slova A prikladno je za prikrivanje donjeg dijela tijela. Vjenčanice A – kroja mogu naglasiti vaše najbolje fizičke karakteristike i sakriti one kojima niste zadovoljne.

Vjenčanica u carskom stilu

Za ovakve vjenčanice karakterističan je visoki struk koji počinje odmah ispod linije poprsja. Nakon toga dijela, vjenčanica se širi i „pada“. Vjenčanice u carskom stilu prikladne su za sve ženske figure, a osobito za mladenke s manjim grudima. Naime, ove vjenčanice naglašavaju izrez oko vrata, a s obzirom na visoki struk te dodatne ukrase na vjenčanici, prividno se stvaraju veće obline.

Ovakve vjenčanice obožavaju sve one mladenke koje žele pokriti dijelove tijela kojima nisu baš zadovoljne poput dugačkog torza, kratkih nogu ili figure u obliku kruške. S obzirom na to da se haljina širi i slobodno pada, ona ne prati liniju tijela, stoga je idealna za prikrivanje širih bokova ili stomaka.
Važno je napomenuti da je prijelaz između gornjeg i donjeg dijela vjenčanice prilično naglašen, stoga je za ovakvu vrstu vjenčanica moguće kombinirati najrazličitije materijale.

Uske ravne vjenčanice

Glavna karakteristika uskih i ravnih vjenčanica odnosi se na očitu činjenicu da se one privijaju uz tijelo te da prate tjelesne obline od dekoltea pa nadalje. Idealne su za sve mladenke koje žele istaknuti svoje obline. Uske ravne haljine prikladne su za sve vrste vjenčanja;od destinacijskog vjenčanja na plaži do intimnijeg i elegantnijeg vjenčanja.
S obzirom na to da je riječ o uskim, ravnim i dugačkim vjenčanicama, idealne su za niže mladenke koje će haljina učiniti naizgled višima. Međutim, ovakve vjenčanice ne ostavljaju prostora za skrivanje eventualnih „problema“ poput širih bokova.

Vjenčanice za bal

Ovakve vjenčanice savršene su za sve mladenke koje žele bajkovito vjenčanje. Riječ je o vjenčanici čiji je gornji dio uzak i pripijen uz tijelo, a donji se dio širi od struka naniže. Gornji dio vjenčanice može biti korzet.

Iako su vjenčanice za balet prikladne za sve ženske figure, njih uglavnom odabiru mladenke čija figura prati oblik kruške; široka suknja, odnosno donji dio vjenčanice pomaže naglasiti struk i sakriti donji dio tijela.

Isto tako, vjenčanicama za bal raduju se i mladenke s velikim grudima; naime, stil vjenčanice pridonosi stvaranju figure u obliku pješčanog sata, budući da zbog ugrađenog dijela tkanine u gornjem dijelu naglašava struk.

Ova vrsta vjenčanica idealna je za velika i tradicionalna vjenčanja na kojima će stil haljine biti u skladu s formalnošću događaja.¸

Najveći nedostatak vjenčanice za bal odnosi se na ograničenost pokreta, uključujući ugodnost sjedenja i plesanja. Ako ste još uvijek zainteresirane za ovakvu vrstu vjenčanica, savjetujemo vam da razmislite o vjenčanici koja ima dovoljno rastezljivog materijala koji će vam omogućiti slobodnije kretanje.

Vjenčanice s otvorenim leđima

Ako imate lijepa leđa, onda je ovakva vrsta vjenčanica kao stvorena za vas. Osobito ako ste rezervirali termin vjenčanja za ljetne mjesece.

Vjenčanica s dugačkim rukavima

Postoji niz vjenčanica s dugačkim rukavima koje se međusobno razlikuju po materijalu od kojeg su rukavi izrađeni. Rukavi mogu biti od čipke, od tankog prozirnog materijala i sl. Osim toga, rukavi mogu biti različite dužine; ¾ rukavi do ispod lakta ili rukavi do zgloba s ukrasnim dodatkom na rubovima.

Vjenčanica bez rukava

Vjenčanice bez rukava odnose se na haljine s otvorenim ramenima i vratom. Idealna je za mladenke koje žele naglasiti ramena i liniju vrata. Djeluju veoma elegantno i seksi u isto vrijeme. S obzirom na to da nema dodatne potpore (u području leđa i vrata), ovakve vjenčanice nisu idealne za mladenke s većim grudima.

Vjenčanice s kratkim rukavima

Za ovakve vrste vjenčanica najkarakterističnije je to što je gornji dio vjenčanice (dio preko ramena) obično izrađen od čipke, jer se savršeno uklapa u sve stilove vjenčanica.
Od ostalih vrsta vjenčanica izdvajamo još vjenčanice na jedno rame, vjenčanice iz više nepovezanih dijelova, vjenčanice s velikim ukrasima i sl.

Objavi odgovor