Vjenčati se i imati djecu dva su najznačajnija događaja u našim životima. No, što u slučaju ako je njihov redoslijed malo drugačiji? Ako ste zatrudnjeli i planirate se vjenčati prije nego što dobijete bebu? Na problem možete naići jedino u smislu odabira odgovarajuće vjenčanice. No zato smo mi ovdje da vas savjetujemo kako odabrati idealnu vjenčanicu za trudnice.

Nazovite salone koji prodaju/iznajmljuju vjenčanice: pripremanje za bilo što u životu uvijek daje bolje rezultate, stoga prije nego što se uputite u obilazak salona, provjerite koje trgovine imaju vjenčanice u veličinama koje bi mogle vama odgovarati. Usput ih zamolite da ih ostave sa strane te dogovorite posjet kako biste odmah mogli prekrižiti salon, ako vam ništa ne odgovara.

Izaberite pravilan oblik vjenčanica: odaberite idealnu vjenčanicu koja odgovara vašem obliku tijela. Vjenčanice s dubljim strukom idealne su za trudnice. Osim toga, vjenčanice koje imaju manje podstave u području struka, također mogu biti izvrstan odabir. Kako biste odvratili poglede s vašeg trbuščića, preporučujemo vam da odaberete vjenčanicu koja će istaknuti neki drugi dio vašeg tijela te tako maknuti stomak iz središta pažnje. U tom se slučaju mladenke često odlučuju za vjenčanicu koja otkriva ramena ili za onu koja je na određenim mjestima ukrašena svjetlucavim detaljima.

Tzv. A-line vjenčanica također je idealna za trudnice jer je ravnih i jednostavnih linija koje ne prate oblik tijela. Na taj ćete način zasigurno sakriti širenje trbuha. Dodatni ukrasi poput čipke također mogu pridonijeti odvraćanju pogleda od vašeg stomaka.

Odaberite odgovarajuću veličinu vjenčanice: obično je potrebno nekoliko mjeseci da u ruke dobijete vjenčanicu koju ste dali sašiti. To znači da će vam do termina za koji ste zakazali vaše vjenčanje trbuh narasti još više. Kako biste imali vjenčanicu koja će vam u potpunosti odgovarati na dan kada ćete izreći sudbonosno „da“, savjetujemo vam da svaki idući mjesec dodate jedan centimetar u struku od dana kada ste krenuli u potragu za vašom vjenčanicom pa sve do datuma vjenčanja. Jednom kad sve zbrojite i utvrdite veličinu haljine u skladu s postojećom tablicom (koju imaju skoro svi saloni vjenčanica), možete slobodno naručiti izradu vjenčanice. Samo pripazite da ipak naručite vjenčanicu za jedan broj veću; ipak je lakše suziti haljinu, nego dodavati i uguravati dodatni materijal tamo gdje nije predviđen.

Nemojte se uplašiti ako vam dva dana prije vjenčanja vjenčanica bude premala. Postoji jednostavno rješenje i za to. Riječ je o korzetu. Prilično je važno da naručite više materijala koji se koristio za izradu vaše vjenčanice, kako biste u slučaju da vam je vjenčanica preuska, krojaču mogli ostaviti taj isti materijal viška da prepravi vjenčanicu.

I na kraju, nema potrebe za odabirom prevelike vjenčanice samo da uspijete prekriti stomak. Morate biti svjesne toga da je vaš trbuščić sada „modni dodatak“, a ne nešto s čim biste se trebali natjecati.

Ne zaboravite nabaviti odgovarajuće cipele, jer u trudnoći ne raste samo stomak već i stopala. S obzirom na to da mnoge buduće mame pate od oticanja nogu, ako se i vi nalazite u ovoj skupini, to obavezno uzmite u obzir pri kupnji savršenih cipela. Odaberite elegantne, ali udobne cipele s minimalnom petom.

Objavi odgovor