Blagdanski i obiteljski ugođaj idealan je za prigode poput vjenčanja. U vremenu kada su svi radosni i ispunjena srca postojeću ugodnu atmosferu još više začinite obilježavanjem početka novog zajedničkog života.

Ako se odlučite na tzv. božićno vjenčanje, računajte na to da je crkva već bogato ukrašena te da su potrebne eventualno minimalne dekoracije i aranžmani. Božićno vjenčanje odabrali ste zato što volite Božić te što vam ukrašeni bor i aranžmani od borovih grančica predstavljaju idealne dekoracije. Njima ćete, dakako, ukrasiti i salu za svatove; tema vjenčanja (Božić) mora se provlačiti i povezivati sve prostore u kojima vaše vjenčanje igra ulogu. Što se tiče božićnih dekoracija i njihovih boja slobodni ste kombinirati zelenu i crvenu boju, naravno uz dodatak zlatne, bijele ili srebrne kako bi se naglasilo samo vjenčanje.

Umjesto klasičnih buketa stolove možete dekorirati borovim grančicama ili vijencima na koje ćete postaviti mašne, kuglice ili visoke svijeće. Zamislite crvenu visoku svijeću u kombinaciji s niskim aranžmanima od zelenih grančica kroz koje izviruju ružice. Idealno! Stolove možete ukrasiti imelom ili malim češerima bora ovisno o vašim željama. Tako ukrašeni stolovi neka se kombiniraju s ubrusima, stolnjacima i stolcima.

Stolce ukrasite božićnim ukrasnim presvlakama. U slučajevima kada ukrašavanje stolaca presvlakama predstavlja samo dodatni nepotrebni kič, umjesto toga stolce ukrasite samo tanjim vrpcama blagdanskih motiva. Manje je više, zar ne? Ipak, u svemu ovome potrebna vam je mala doza svečanosti koju ćete postići dodavanjem zlatne ili srebrne boje kojom ćete označiti mjesto sjedenja i slično. U ovom slučaju biseri su također dobra kombinacija.

Buket za mladenku također neka bude u ovom stilu kako ne bi previše odudarao; crvene ružice okružene zelenilom ili kristalićima dobar su izbor. Vodite računa i o Vašoj haljini. Jarke blagdanske boje i blještavilo ukrasa idealna su podloga za intenzivniji make – up i topli crveni ruž.

Vjenčanica s čipkastim detaljima, kristalićima i perlicama idealno je rješenje. S obzirom na niže temperature trebat će Vam pelerina ili dodatna krznena ili vunena „jaknica“ koja će Vas grijati na otvorenome. Svakako ne zaboravite na zimski foto session jer će snježno okruženje i blagdanski duh predstavljati pravu božićnu čaroliju. Kod izbora i dekoriranja deserta, slobodni ste bazirati se na crvenim preljevima sa zlatnim detaljima.

Svakako ne zaboravite na kombinaciju čokolade i mente ili jabuka s cimetom i lješnjacima. Tortu možete napraviti i u obliku dara koji je ukrašenom jestivom mašnom. Postolje za torte ukrasite božićnim lampicama te malim jestivim češerima. Pozivnice za vjenčanje te zahvalnice gostima što su uljepšali vaše vjenčanje neka također prate božićnu temu. Snježni motivi poput svijetloplavih pahuljica uz dodatak zlatnih detalja koji su u kombinaciji s crvenom tintom predstavljaju pun pogodak! Kao zahvalnice u znak pažnje umotajte praline i ostale delicije u ukrasni papir te ih oblikujte u bor, pahuljicu ili zvijezdu.

Uz brojne aperitive prije večere nemojte se ustručavati ponuditi punč ili najfiniju toplu čokoladu koja će u personaliziranim i božićno – dekoriranim šalicama pridonijeti sveukupnoj atmosferi. Božićnom će ugođaju pogodovati i glazbeni repertoar; sjetite se „naručiti“ i neke omiljene blagdanske pjesme koje će upotpuniti osjećaj topline, ljubavi i zajedništva te stvoriti nezaboravni i bajkoviti dan u vašem životu.

Objavi odgovor